Werkgelukscan

Werkgeluk, daar krijg je energie van!

Werkgeluk kun je meten. Het iOpener Institute uit Oxford deed 6 jaar onderzoek naar wat maakt dat mensen gelukkig werken. Interviews met duizenden werkenden heeft een helder inzicht opgeleverd in vijf drijfveren en 3 omgevingsfactoren die zorgen voor werkgeluk. Als deze drijfveren en omgevingsfactoren goed zijn ontwikkeld, zullen medewerkers hun potentieel ten volle benutten en dus optimaal presteren. Want gelukkige werknemers zijn productief, minder vaak ziek, intrinsiek gemotiveerd, creatief, ondernemend, veerkrachtig, weerbaar en daarmee duurzaam inzetbaar.

Met behulp van de in Oxford ontwikkelde iPPQscan, zijn wij in staat het werkgeluksniveau te meten op individueel, team- en organisatieniveau. Zo ontstaat een spiegel waarin duidelijk wordt hoe het met de vijf drijfveren en de drie randvoorwaarden staat. Een spiegel om in te kijken en samen op te reflecteren. Want na de meting ontvangen de deelnemers een rapportage die in een persoonlijk gesprek wordt besproken. De scan èn begeleidende gesprekken maken duidelijk wat nodig is om individueel, als team en als organisatie verder te groeien. De interventies die wij voorstellen zijn maatwerk en nauwkeurig afgestemd op de vraag van de klant.

Dit zijn de vijf drijfveren:

  • Bijdrage: de inspanning die je levert, de doelen die je daarmee haalt en de feedback die je krijgt.
  • Overtuiging; je motivatie op korte termijn. Je hebt de overtuiging dat je effectief en efficiënt bent en veerkrachtig bij tegenslag.
  • Cultuur: het gevoel dat je in de organisatie past en het goed kunt vinden met je collega’s.
  • Toewijding: je betrokkenheid op lange termijn, het gevoel dat je iets doet wat de moeite waard is en zin heeft voor jou.
  • Zelfvertrouwen: het geloof dat je hebt in jezelf, in je mogelijkheden èn het besef dat je de rode draad in je loopbaan ziet.

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op